SZIKRA TÁBOR- SZOLNOK

A tábor mindennap „Babzsák tréninggel” kezdődik, melynek keretében a gyermekek köszöntik egymást és játékos feladatokat oldanak meg, melyek segítségével erősödik összetartozás érzésük. Célja: a részt vevők szociális – kommunikációs képességfejlesztése.

A tábor mindennapját az „Én napló” megírásával zárjuk, melynek segítségével a részt vevő gyerekek elmesélheti hazaérve mi történt velük a táborban, s később az „Én napló” segítségével visszaemlékezhet a táborra. Kiemelt hangsúlyt kap a táborban az egyéni napirendek, folyamatábrák használta.

Tematikus programjaink a héten:

  • Látogatás szolnoki Pelikán Bevásárlóközpont Játszóházába, majd mozgásos tematikus program az Autizmus Centrum udvarán, valamint a tornateremben mozgásos játékok.
  • Helyi természeti érték megismertetése: séta a szolnoki Tiszaparton át a Tiszaligetbe, valamint tematikus kézműves foglalkozás, az Autizmus Centrumban kézműves foglalkozás a természetkincsiből.
  • Helyi természeti érték megismertetése: látogatás az Ormos Imre Szabadidőparkba, nyári gyümölcssaláta készítése és közös elfogyasztása.
  • Látogatás a Reptárba – repülőmúzeumba, valamint tematikus kézműves foglalkozás az Autizmus Centrumban repülő csodák készítése.
  • Egész napos kirándulás a Bagolyvári Vadasparkba, Szolnok, Kaán Károly utca 71., a kirándulás helyszínét helyi járatos autóbusszal közelítjük meg.
  1. nap

2. nap

3. nap

4. nap

5. nap

Köszönjük minden támogatónknak, segítönknek, hogy megvalósulhatott a SZIKRA tábor Szolnokon is.

Köszönjük a Profilii Alapítvány segítségét.

A táboraink fő támogatója a Profilii Alapítvány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük