SZIKRA TÁBOR- MEZŐTÚR

2. TURNUS

1 nap

Nagy izgalommal vártuk a hét első napját, új csapat, új lendület!A napot önismereti, csapatépítő játékkal kezdtük. A hangulat megalapozása után a helyi lovardába mentünk, ahol lovaglás közben, szavak nélkül teremtettünk kapcsolatokat. Egy finom pizzával zártuk le a nagyon jó kedvű, tartalmas napot.Szeretnénk köszönetet mondani Soltész Istvánnak, aki a szabadnapján is a segítségünkre sietett, hálás köszönettel tartozunk a mai napi programunk támogatásáért Pongrácz Zoltánnak, a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN. Kft.-nek, Csuka Laurának, valamint a Nabolex Kft-nek!

2. nap

A mai napon a Fekécs  Team Kft. családi állatfarmján nemcsak az állatokkal ismerkedhettünk meg, hanem a veterán katonai gépekről is rengeteg információt, adatot tudhattunk meg a házigazdától. Kipróbálhattuk, milyen egy páncélozott csapatszállító belsejében lenni. A teljes átszellemülést segítette a katonai sisakok, sapkák viselése. Még Herkulest, a vízibivalyt is fürdőzésen kaptuk!Szeretnénk köszönetet mondani Fekécs Gábornak és családjának az igazán élménydús délelőttért és a támogatásért!

3. nap

A Fazekas Múzeumban tett látogatásunk ismét nagy sikert aratott. Fazekasmesterünkkel majd egy egész étkészletet készítettünk és fontos kérdésekre kaptunk választ.  A mai napon a Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskola is vendégül látott bennünket, ahol rengeteg hangszerrel ismerkedtünk meg, amit nagy örömünkre ki is próbálhattunk. A nagy melegben egy hűsítő fagyival zárhattuk le a napot, amit mindenki saját maga rendelhetett meg a Buona Sera étterem teraszán. Szeretnénk köszönetet mondani a Túri Fazekas Múzeum dolgozóinak, külön köszönet Pusztai Zsoltnak, a Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskolának, Karapancsevné Jász Ildikó, tagintézmény-vezető Asszonynak, Kozma Réka Annának, és Pongrácz Zoltánnak a finom fagyiért!

4. nap

Ami napot a „Kossuth tér foglyai” szabadtéri szabaduló „szobával” kezdtük. Az izgalmas feladatok megoldása közben észrevétlenül ismerkedtünk meg a főterünket díszítő szobrokkal és történetükkel. A megoldásokkal a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárba igyekeztünk, ahol nagy izgalommal vártuk, hogy a megfejtésként kijött kódok nyitják-e a lakatot. Sikeresen kiszabadítottuk a Kossuth tér foglyait! A „nyugi” torna után teljesen ellazultunk a relaxációs gyakorlatokban. Egy kicsit holnapra is készültünk, hiszen egy jó csapatnak szüksége lesz egy jó zászlóra! A napot egy ebéddel zártuk. Szeretnénk köszönetet mondani a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtár dolgozóinak, külön köszönet Vig Gabriellának!

5. nap

A forróság ellenére igen tartalmas, programokban gazdag nappal zárhattuk le a Szikra Tábort Mezőtúron.  A napot a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárban kezdtük, ahol megoldottuk a könyvtár rejtélyét, egy tablet segítségével. Közben megtanultuk, hogyan kell kikölcsönözni egy könyvet, és hol találjuk meg azokat, amelyeket szeretnénk. A tábor ideje alatt összegyűlt műanyagkupakokat a kihelyezett gyűjtőbe vittük. A Csepel platóján utazva, városnézésen vettünk részt. A Vasútállomáson tett látogatásunk során kipróbálhattuk, hogyan vásárolhatunk jegyet és rengeteg érdekességet tudhattunk meg Fekécs Gábortól a mozdonyok működéséről. Az akadályversenyen különböző logikai feladatok megoldásával szerezhettünk pecsétet a kiskönyvünkbe, amit mindenki egy finom jégkrémre válthatott. Nehéz szívvel vettünk búcsút egymástól és zártuk le a tábort. Szavakkal nem tudom kifejezni mit is jelentett ez a tábor gyereknek, felnőttnek egyaránt! Szeretnénk köszönetet mondani Fekécs Gábornak, aki többek között a városnézés élvezetes módját is biztosította számunkra, a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtár dolgozóinak, külön köszönet Vig Gabriellának, Lengyel-Bagdán Katának és Lengyel Nándornak a finom fagyiért, Pongrácz Zoltánnak a hidratálás biztosításért. Kiemelten hálásak vagyunk a Szikra Tehetséggondozó Egyesületnek, aki az egész tábor változatos programjait biztosította!

Köszönjük minden támogatónknak, segítönknek, hogy megvalósulhatott a SZIKRA tábor Mezőtúron is.

Köszönjük a Profilii Alapítvány segítségét.

A táboraink fő támogatója a Profilii Alapítvány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük