SZIKRA TÁBOR 2021

Támogasd te is adományoddal az INGYENES autizmus specifikus tábor! Gyógypedagógusokkal és gyógypedagógiai asszisztensekkel tesszük varázslatossá a 2021 es nyarat.

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/szikra-tabor-2021-2208

vagy:

Szikra tehetséggondozó Egyesület számlaszáma: 16200223-10124440-00000000
IBAN (Nemzetközi utaláshoz): HU76 1620 0223 1012 4440 0000 0000 Tárgy: adjukössze

2020 ban 40 autista gyermeknek sikerült a közösség erejével, ingyenes autizmus specifikus tábort biztosítani.

A „SZIKRA TÁBOR-2020” PROGRAMUNKKAL MEGNYERTÜK „AZ ÉV KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉSE DÍJÁT” 2020-BAN!

Ezt most szeretnénk kiterjeszteni és60 érintett gyermeknek  megteremteni.

Tábor leírása:

2020-ban 8 csoportot indítottunk, idén 12 tervezünk.

1 csoportban: 5 autista gyermek, 1 gyógypedagógus és 2 (igény szerint 4) segítő vesz részt

Tavalyi év táborának programjai:

– Műváészetterápia: saját kezüleg elkészítetteka gyerekek egy képeslapot, borítékot megcímzik a szülőknek (vagy akinek szerette volna küldeni a levelet), felbélyegzik(életre-nevelő napon feladták), jóga, tánc, önismeret, szociális-és kommunikációs fejlesztés

– Életre-nevelő nap: Múzeum látogatás, zöldség-gyümölcs vásárlás (a gyerekek választottak és az Egyesülettől kapott költőpénzből ők vásárolták meg, lehetőségük volt a másnapi lovas napra vásárolni, ahol megetethették a lovakat és a lovardában található állatokat), vonatozás, fagyizás, posta látogatás. (Állapottól és korosztálytól tettük függővé a napot. Volt olyan csoportunk, akikkel közösen gyümölcs-salátát készítettünk, míg a kicsikkel közös térképet Érdről, amit körbejártunk. A tinikkel vonatra szálltunk és elutaztunk Budapestre)

– Lovas nap: Bérelt busszal mentünk a lovarda helyszínére, ahol minden gyerek megismerkedhetett a lovakkal, ápolásukkal, történetükkel, valamint lovagoltak a gyerekek.

– Sport nap : Akadálypályát, feladatokat, mezítlábasparkot készítettünk a gyerekeknek.Közös mozgás örömét fedeztük fel.Sport napot egy finom fagyival zártuk.

– Kutyás nap: Kutyával asszisztált napon a csodakutyákkal együtt dolgoztunk, feladatokat oldottunk meg.Szociális-és kommunikációs fejlesztéssel egybekötött móka-nap.A napot és a hetet egy közös óriás rajzzal zártuk.

Segítségével idén is megvalósíthatjuk az álom-tábort, hiszen Ők is megérdemlik a tábori örömöket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük