PSZICHOLÓGUSI SEGÍTSÉG ÉRDEN

  • Segítő csoport autizmus spektrum zavarral élő gyermekek hozzátartozóinak

Tavaly decemberben kezdődött a Szikra Tehetséggondozó Egyesület és az érdi Gyermekjóléti Központ közös projektje, mely keretében 13 autista gyermeket nevelő szülő kap ingyenes pszichológusi segítséget. 

A foglalkozásokat a Gyermekjóléti Központ kollégái, Hermann-Kiss Fanni és Gattyán Norbert pszichológusok tartják heti-kétheti rendszerességgel.

Eddigi tapasztalatok alapján elmondták, hogy a legnagyobb problémát a szülők számára gyermekük kiborulásai, meltdown-jaik jelentik, valamint nem tudják jó szülők-e, ők hibáztak-e valamiben. A pszichológiai konzultációk segíthetik saját maguk és helyzetük elfogadását, megértését.


A vírushelyzettől függően a jövőben csoportos foglalkozásokat indítunk.

Egyéni foglalkozásra, segítségnyújtásra,melyek online módon is lebonyolíthatóak, jelenleg is lehet jelentkezni: https://forms.gle/cR1dVxesmvehUfpH7

Az autista gyermeket nevelő szülők számára pszichológusi támogatást, segítséget szeretnénk nyújtani, egyéni és csoportos foglalkozásokon keresztül.A csoportos foglalkozásokon megismerkedhetnek olyan szülőkkel, akik ugyanabban a helyzetben vannak, tehát megértik egymás nehézségeit, megélhetik azt, hogy nincsenek egyedül, tartoznak valahova. Ebben az esetben 8-12 alkalmas csoportos foglalkozást ajánlunk fel, melyben az első alkalmak az ismerkedést, egyéni nehézségek megosztását és csoportkohézió kialakítását tartalmazzák, ezt követően pedig mindfulness (jelentudatosság) módszerrel vagy relaxációval vagy kognitív viselkedésterápiás alapokon nyugvó technikákkal dolgozunk a depresszív hangulat enyhítésén (a pontos technikát az első alkalmak során a csoport igényei alapján egyeztetnénk).Egyéni foglalkozásokon tudjuk támogatni azokat a szülőket, akinek a számára nehézséget okoz a csoportban való megnyílás.Kérlek titeket, aki igényt tartana a pszichológusi segítségre, az töltse ki az űrlapunkat.A pszichológusi segítség ingyenes, de tagsághoz kötött.– 2020.10.06. Szikra felhívás

Jelentkezés:

https://forms.gle/cR1dVxesmvehUfpH7

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük