Pályázati felhívás!- SZIKRA Tábor 2023

SZIKRA Tábor 2023

A SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület pályázatot ír ki civil szervezetek, oktatási intézmények és vállalkozások számára autista gyermekek nyári táboroztatásának a támogatására. A pályázat olyan programokat támogat, amelyek tehermentesítik a családokat és az autizmussal élő gyermekek számára speciális szükségleteiknek megfelelő időtöltést nyújtanak.

Pályázók köre: civil szervezetek, oktatási intézmények

A támogatás keretösszege 5.950.000.- Ft,

a támogatás összege 350.000.-Ft.

A támogatás formája: vissza nem térítendő

A pályázati cél megvalósulásának időtartama: 2023. 06.15.-2023. 08.31.-ig

Önrész vállalása nem szükséges és elbírálásnál előnyt nem jelent.

A pályázónak biztosítani kell a tábor időtartama alatt a tábor helyszínét. A támogatás nem használható fel a helyszín biztosításának költségeire. A támogatásból létre kell jönnie az adott időtartamban egy választott héten hétfőtől péntekig tartó tábornak. Egy csoport egy napi programja minimum 4 órás.  A tábor az autizmus specifikumok miatt nem ottalvós. A csoportok összlétszáma minimum 10 fő. A tábor csoportjaiban 18 év alatti autista gyerekek vehetnek részt. Egy öt fős csoport mellett minimum 2 fő kisérőt kell biztosítani (előny a gyógypedagógus és gyógypedagógusi asszisztens alkalmazása). A táborban résztvevő gyerekeknek és ezért a szüleik számára is a tábor ingyenes. A pályázaton nyertes támogatott a nyújtott szolgáltatásért semmilyen költséget nem háríthat a résztvevőkre és a hozzátartozókra.

A pályázónak minimum egy hónappal a tábor kezdete előtt meg kell hirdetni a táborra való jelentkezést.

A tábor megnevezésének SZIKRA Tábor

A pályázati forrásból nem számolhatóak el a következő költségek: rezsi költségek, telefonköltség, eszközbeszerzés.


A támogatás az alább jogcímekre költhető:

– munkaerőköltség

– a tábor foglalkozásihoz szükséges tárgyi feltételek

– belépők díja

– utazási költség

– élelmiszer

A pályázó alkalmazhat önkénteseket is.

A pályázók pályázatuk beadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázatukban megadott anyagokat és információkat (a személyes kontakt adatok kivételével) a SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület és a Starbucks Alapítvány, mint támogató publikálhassa.

A támogatás összegének elszámolása számlák alapján történik, aminek másolatait egyben, elektronikus úton kérünk bemutatni augusztus 30.-áig . A támogatott a támogatás teljes összegét köteles elkölteni.

A pályázat benyújtásának módja: elektronikus úton (google űrlap, email):

https://forms.gle/kPVZL5qXJkxPTybJ6

A pályázat tartalma:

  • A pályázó civil szervezet, oktatási intézmény vagy vállalkozás rövid bemutatása (hol, mióta működik, résztvevő tagok, szakemberek, érintett szülők, gyerekek száma) és kapcsolódása az autizmushoz. Jelenlét a közösségi médiában, van e facebook oldaluk, csoportuk. Előny a minél jobb közösségi média kapcsolat.
  • A tábor helyszínének rövid bemutatása: cím, település, a táborhoz használt helységek körülbelüli mérete, autizmus akadálymentesség, wc, mosogató. Fotókkal mellékelve.
  • A szakemberek rövid, egyszerű önéletrajzainak becsatolása (előny: autizmus-specifikus végzettséggel rendelkező vagy tapasztalattal rendelkező szakember bevonása – önéletrajzzal alátámasztva)
  • A tábor tervezett időpontja és programterve az öt napra lebontva: pl. múzeum, helyi látványosság, sajátosság, adottság látogatása, használata; tematikus program: sportnap, színjátszás, kézművesség, főzés. Előny az integrációs, életrenevelő program
  • A tábor tervezett költségvetése (min 350eFt a támogatás összegéből adódóan, de nem kötelező és nem is számít az értékelésnél a plusz saját erő) és annak tételes leírása pl.: munkaerő, belépők, fagyizás, a foglalkozáshoz szükséges anyagok költségei, stb. Lehet a teljes összeg munkaerőköltség is, ha a többi költség fedezete megvan vagy sikerül ingyenesen elérni azokat.

Pályázat beadásának határideje: 2023.04.01. 24:00

Eredményhirdetés: 2023.04.30

A nyertes pályázókkal a SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület támogatási szerződést köt. A támogatási szerződés aláírása után támogatási összeg átutalásra kerül a pályázó által feltüntetett bankszámlára. Az a pályázó, aki határidőre nem számol el a támogatási összeg felhasználásáról, vagy nem a pályázati, szerződési feltételeknek megfelelően használja fel a támogatási összeget, köteles a pályázati összeget visszafizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük