„Ön választ, mi segítünk!”- Barátklub autista tiniknek a Tesco jóvoltából

Barátklub, az autista gyerekeknek

  • 20 héten keresztül
  • 40 igyenes foglalkozás
  • gyógypedagógus és gyógypedagógiai asszisztensek által biztosított

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” nyertes programjának köszönhetően, térítésmentesen folytathattuk a Barátklubjainkat. A Barátklubok minden héten 2 csoportban zajlottak. A program célja, az autizmussal élő gyermekek részére, szakemberek segítségével, olyan színtér kialakítása, ahol – biztosítva számukra az elfogadó, biztonságos közeget -, egymással kapcsolatot építhetnek ki, megélhetik az önfeledtséget, megtapasztalhatják a hovatartozás érzését, a közös játék örömét. A szórakoztatáson túl, további cél az önbizalmuk növelése, a szociális kommunikáció fejlesztése.A Barátklubokban kiemelt figyelmet fordítottunk egymás elfogadására, közösen csoportszabályzatot alakítottunk ki, amely biztosította a gyerekeknek a biztonságos kereteket. Táblajátékokok, páros- és csapatjátékok, mese- és bábjátékok, élménybeszámolók, az érdeklődésüknek megfelelő témákról történő beszélgetések jellemezték a foglalkozásokat.

Összességét tekintve, a gyerekeken túl, a gyerekek önfeledtsége, a foglalkozásokon kapott „derűkapszulák”, jóérzések, kihatással volt a teljes családjukra, így a magabiztosságuk – annak köszönhetően, hogy egy elfogadóbb közegben jól érezhették magukat – átszállt a családjaikra is, mely stresszementesebb napokat, jobblétet biztosított számukra.

A Barátklubokat Pothanszky Lilla, Berta-Benyus Anita és Novics Judit szakemberek tartották.

Önkéntesek, akik segítették munkájukkal a zavartalan működést: Szakács Eszter, Zádori Henrietta, Perlaki Krisztina, Blaskovics Ágnes

„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy
hogyan érezték magukat a szavaidtól.”
Carl Wiliam Buehner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük