Én,Te,Mi!- komplex művészetterápia

Mol Alapítvány- Mol gyermekgyógyító pályázatból finanszírozva

A MOL Alapítvány-nak köszönhetően novembertől indul a komplex művészetterápiánk 2 csoportban, heti rendszerességgel.

Mit is takar ez?👉Játékos egyensúlykeresés – érzelmi-,szociális és kommunikációs fejlesztés mozgás- éstáncterápiás, illetve más művészetterápiás (zene, rajz) eszközökkel. A művészetterápiaaz önkifejezésre, a szorongás csökkentésére ad lehetőséget, általa könnyebbenmegértjük a gyermekek belső világát, kézzelfogható képet kapunk a gyermek belső érzéseiről. A művészetterápiás foglalkozás szórakoztató, színes. Nyugodt körülményeket és remek alkalmat ad a résztvevőknek gondjaik és problémáik felszínrehozásához, s egyben kifejezhetik vele örömüket, boldogságukat, belső vágyaikat.Fejleszti az önismeretet, kézügyességet, a türelmet és a koncentrációt.

‼️Itt még nem állunk meg…..👉Szülőknek minden hónapban szülősegítő klubot tartunk az OH önismeret-fejlesztő módszer segítségével. Az OH- stresszoldás módszer: Az OH önismeret-fejlesztőmódszer, jelen esetben az autizmussal élő gyermekek szülei számára, amitcsoportfolyamatban alkalmazunk. Segítségével fejleszthető az együttműködés, a kommunikáció és az önkifejezés, az imagináció (képzelet), a kreativitás és az önérzékelés. Ez egy olyan rendszer, amely az instruktor koordinálása mellett, hatékonymódon hozzájárul az elmélyülésben, önmagunk megismerésében, saját tudattalan folyamataink feltérképezésében, illetve gyermekünk elfogadásában. A módszersegítségével megtanulhatják a szülők felismerni és kifejezni érzéseiket, erősíthetjükintuíciós képességünket.

👉A program végén családi napot tartunk, ahol az egységet arésztvevő családokkal szeretnénk szimbolizálni.Kik segítik a munkánkat az „Én, Te, Mi!” programban:

👉Anita Berta-Benyus-andragógus, személyi- és életvezetési tanácsadó, life and kids coach, OH-instruktor, prev. mesemondó, élményterapeuta,mozgásfejlesztő

👉Rajnoha Szilvia – pszichodinamikus mozgás –és táncterapeuta, mentálhigiénés szakember, pedagógus

👉Elizabeta Kákonyi – autizmus specifikus gyógypedagógus

👉Judit Novics– autizmus specifikus gyógypedagógus

👉Szakács Eszter- rajz, kézművesség

👉VargaÉva- gyógypedagógiai asszisztens

A helyszínt köszönjük szépen a Szepes Gyula Művelődési Központ-nak💙

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük